A Közösségi Vállalat!

A Közösségi Vállalat!

Mik a különbségek a jelenlegi és a jövő gazdasági életének szereplői között?

A piacgazdaságban a profit áll a középpontban, a Közösségi Vállaltnál az EMBER!

A versenyszférában a technológia, a robotika a tulajdonosok felhalmozási igényét szolgálja, a Közösségi Vállalatnál a KÖZÖSSÉGET!

A jelen rendszerben megtermelt javakkal, cégek rendelkeznek, a nyereség a tulajdonosok vagyonát gyarapítja. A jövő vállalta a közössége számára termel és a közösség vagyonát növeli. Az eredményét is a közösség tagjai között osztja fel, azok biztonságát fokozza, életkörülményeit javítja vele. A felosztás módját, mértékét, irányát, közösségi döntés alapján határozza meg.

KÖZTÁRSASÁG – KÖZÖSSÉGI TÁRSASÁG

A jelen rendszerben a munkavállaló bért kap, a szerint, hogy a mi a munkaerőpiacon még elfogadható legalacsonyabb bér. A jövő vállaltában a részvevő, a FELADATVÁLLALÓ munkájáért elismerést kap, a közösség belső csereszközében jóváírva, amit a közösség piacán felhasználhat javak és szolgáltatások beszerzésére, egyéni élettrének minőségét javíthatja vele.

A munkavállaló értékét jelenleg a vállalta számára termelt haszon határozza meg. A jövő vállalatában a feladatvállaló a társadalmi hasznossága alapján jut díjazáshoz.

A társadalmi hasznossági mutató, egy mostanában kialakuló gazdasági fogalom. A lényege, hogy a társadalom minden tagja hasznos a közössége számára, akkor is, amikor nem közösségi (vállalti) munkát végez.  Ez az érték azonban különböző. A társadalmi hasznosság mértéke nem csak a jövedelemszerzésben játszik szerepet, hanem meghatározó a közügyekben való részvétel súlyozását illetően is.

A jelenlegi vállaltok a kamatalapú magán-hitelpénzrendszert használják világszerte. A jövő vállalta kettős pénzrendszert használ. Belső piacán a saját közösségi fizető eszközével működik és csak a közösségen kívüli gazdasági eseményeknél használja a nemzetközi valutarendszert.

 

Ha a pénz jelenti számodra a függetlenséget, soha nem éred el. Az egyetlen igazi biztonságot, amit egy ember elérhet az életben a felhalmozott tudás, tapasztalat és képesség jelenti. Henry Ford

A NEXUS KLUB lehet a híd, az a KÖZÖSSÉG, mely elsőként építi ki belső rendszerében a jövő gazdasági formuláját, a Közösségi Vállaltot, a KÖZ-TÁRSASÁGÁT.

Add a Comment

Your email address will not be published.